Skip to content

Sportdietist bij Veel Beter

Voeding, het is een breed begrip. Enerzijds heel simpel, want iedereen eet tenslotte. Anderzijds is voeding behoorlijk complex. Want wat betekent voeding voor jou als persoon? En heb je er wel eens over nagedacht dat wat je eet, invloed heeft op hoe je je voelt en hoe je sportprestaties zijn?

Dat is waar een sportdiëtist om de hoek komt kijken. Een sportdiëtist houdt zich bezig met de gezondheid en prestaties van een (top)sporter. Een gezond en fit lijf is tenslotte stap één om te kunnen groeien en uitblinken in de sport. Als sportdiëtist durf ik hardop te zeggen dat tenminste 50% van je sportcarrière bepaald wordt door je voeding.

Voeding heeft namelijk een directe invloed op:

  • Je overall gezondheid en fitheid (denk aan je weerstand, gemoedstoestand);
  • Je belastbaarheid;
  • Je energie tijdens een training en/of wedstrijd
  • Je herstel na een training of wedstrijd
  • Je cognitieve functies (denk aan gedrag, beslissingen nemen, reactiesnelheid);
  • Blessurepreventief bezig zijn;
  • Een sterke en snelle genezing van blessures tijdens een revalidatie traject.

Overall kunnen we dus stellen dat voeding je prestatie enorm kan verbeteren. Soms zijn (kleine) veranderingen in je voeding vrijwel direct merkbaar tijdens het sporten. Denk aan meer energie tijdens de training, geen vermoeide benen waardoor je meer uit een training kan halen of bijvoorbeeld het uitblijven van maag-darm klachten.

Soms zit de prestatieverbetering ‘m in de kleine procenten. Zo kunnen sommige voedingsstrategieën of -supplementen ervoor zorgen dat je 1% sneller of krachtiger kan zijn op je piekmoment. Dat klinkt misschien als weinig, maar soms is een duizendste van een seconde het verschil tussen winnen of verliezen.

Bij Veel Beter geloven we enorm in het totaal plaatje binnen de sport. Zo zoeken we continu de verbinding tussen de juiste belasting en belastbaarheid van de sporter en richten we ons op het belastbaarder maken van jou als sporter. Zowel preventief als tijdens de revalidatie van een blessure. Voeding is daar een groot onderdeel van. Ze zeggen niet voor niets “je bent wat je eet”.

Eet jij specifiek om je gezondheid te ondersteunen? En je sportcarrière?

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *