Skip to content

Veel Beter in Coronatijd

Wat is het een vreemd en hectisch jaar en wat vrezen er veel mensen voor hun business. Begin februari leek Corona nog relatief ver weg en werd het nog niet zo serieus genomen. Ik moet schuld bekennen, zo keek ik er zelf ook in het begin tegenaan. Vloog van Amsterdam naar Manchester en weer terug. Paar dagen later naar Londen en weer terug, toen naar Bologna en weer terug om vervolgens weer naar Londen te gaan voor paar dagen. Alles in het teken om spelers te behandelen uit de eredivisie, de Premier League, Serie A etc.

Je merkte in Italië, waar toen net delen “Geel” waren geworden, wel dat er een andere sfeer hing. Waar we hadden voorgenomen om in de avond sushi te gaan eten bij een vooraanstaand oosters restaurant werd ons dat afgeraden door mensen van de club. “Jongens, eet daar toch maar niet, wij hebben voor jullie ergens anders gereserveerd”, werd ons mede gedeeld door deze mensen. Dan denk je vreemd, maar goed, eten we wel andere keer sushi. Als je dan een week later kijkt dan waren er zelfs al delen van Italië “Oranje” geworden, zelfs ook in de nabije omgeving van Bologna. Slechts een uurtje vliegen komt het dan toch vrij snel dichtbij.

En dan opeens komt de Lockdown in Nederland. Wat doe je dan als bedrijf? Je bent gewend om wekelijks het vliegtuig te pakken om spelers ook op locatie te begeleiden, maar dat kan ineens niet meer. Wij zijn met best een grote groep bij Veel Beter en een ieder wilt graag weten waar hij/zij aan toe is?

Op dat moment liepen er al een aantal revalidaties bij ons van spelers uit het buitenland. Gezien onze band met deze clubs gaven zij ons alle vertrouwen om rustig door te blijven werken met hun spelers. Aangezien al deze spelers waren geopereerd en dat niets doen geen optie zou zijn konden wij gezien de medische noodzaak prima doorbehandelen en trainen. Weliswaar met inachtneming van alle regelgeving. Diverse artsen van bvo’s hebben extra verwijzingen gemaild waarin werd aangegeven dat hetgeen wij doen qua behandelen en trainen tijdens de lockdown een medische noodzaak is. De veldrevalidatie bij Veel Beter is gezien onze faciliteiten erg makkelijk in te vullen ook voor wat betreft alle Corona-maatregelen. Er is altijd al sprake bij ons van 1 op 1 werken, en die 1,5 meter kunnen wij op ons veld prima hanteren. Veel therapeuten moesten zelfs opschalen naar 6 dagen per week omdat er wel in het pand in shifts werd gewerkt. Ook het trainen binnen met spelers heeft goed door kunnen gaan in de gym. Maximaal 4-6 mensen op 200 vierkante meter kan je goed managen. Wij hebben namelijk ook geen abonnementen zoals sportscholen deze hebben.

Natuurlijk is er bij ons ook niet altijd sprake van topsport, en heeft menig therapeut bij ons het een periode erg rustig gehad. Bij ons zat de angst er op een bepaalde manier ook in. Hoe gaat het verder? Wat kunnen wij zelf nog verder doen om het nog veiliger bij ons te krijgen? Hoe winnen wij het vertrouwen van ook onze oudere klanten? Allemaal aspecten waar wij ook dagelijks mee bezig zijn geweest.

Daarnaast heb je ook te maken met vrienden en kennissen met bijvoorbeeld een eigen zaak of eigen onderneming. Iedereen heeft het op zijn manier zwaar en zoekt naar oplossingen om het hoofd boven water te houden. Je wordt creatief, zoekt naar mogelijkheden en aan het einde van het verhaal hoop je dat het goedkomt voor iedereen.

Als wij nu terugkijken naar afgelopen zomer mogen wij in onze handen knijpen. Elke week met tientallen spelers uit de eredivisie en KKDivisie mogen werken. Daarnaast vele spelers uit het buitenland over gehad die bij ons beter konden revalideren dan op hun eigen club vanwege de maatregelen in Italië, UK, Frankrijk of Duitsland.Enorm dankbaar dat Veel Beter zoveel verschillende facetten heeft en zo makkelijk kan schakelen.

Wij zijn en blijven hulpverleners en zijn toegankelijk voor een ieder. Maar in de topsport, waar de druk het hoogst is horen wij echt thuis!

Nu maar hopen op betere tijden voor vele mensen en alle ondernemers.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *