Blog: HELP!! Ik ben door mijn enkel gegaan.

Een voorbeeld van een berichtje wat wij helaas dagelijks ontvangen. Je vraagt gelijk de ernst uit en/of er mogelijk aanvullend onderzoek gedaan moet worden. Tegelijkertijd adviseer je degene en kijk je in je agenda wanneer je tijd kan maken. Dit gebeurt de hele dag door, dag in dag uit. Wij houden ervan en het is de normaalste zaak van de wereld.

Aan de slag:
Laten we eerst nader in gaan op de titel van deze blog. Ik wil deze amateurvoetballer helpen om zo snel mogelijk van zijn enkelprobleem af te komen. Hoe doen wij dat bij Veel Beter? Ik ga dit zo makkelijk mogelijk proberen uit te leggen aan de hand van een stappenplan:

Stap 1: Ik check op eventuele schade waar verder onderzoek voor nodig is.
Stap 2: Ik check de botstanden, als je door je enkel gaat kunnen er botten scheef gaan staan. Dit belemmert mogelijk herstel.
Stap 3: Ik check directe en indirecte connecties die betrekking hebben tot de pijnlocatie.
Stap 4: Ik start met behandelen, trainen en natesten van de bij stap 3 gevonden structuren.

Dit klinkt erg simpel maar enorm complex en groot.

Directe connecties bij een verzwikte enkel:
Wat maakt het nou zo complex en groot? Als we allereerst de directe connecties van de enkel bekijken zijn dit al heel veel structuren. Voorbeelden als je scheenbeen, kuitbeen, sprongbeen en hak moeten goed staan en bewegen ten opzichte van elkaar. Kapsel, banden en fascia moeten beweging begeleiden, toelaten en van informatie voorzien. Spieren die je enkel heffen, strekken, je enkel naar binnen en buiten kantelen moeten sterk genoeg zijn, snel genoeg aanspannen en goed samen kunnen werken. Dit allemaal bekijken, behandelen en sturen we bij in behandeling 1.

Daarnaast zijn er invloeden in je bovenbeen, heup en onderrug die je enkel van trekkracht en bijvoorbeeld aansturing voorzien.

Snel van je pijn af:
Als wij in het beoordelen van de (in)directe structuren belemmeringen vinden, gaan wij hier direct mee aan de slag om deze te verbeteren. Zo lopen we al deze structuren langs, beoordelen deze en behandelen/trainen de gevonden belemmeringen. Thuis kan jij ons helpen met oefeningen. Hoe sneller dit gebeurt, hoe sneller je enkelklacht is verholpen.

Heb ik jouw interesse gewekt, heb je vragen of wil jij jouw enkel laten beoordelen? Mail naar: info@veelbeter.nl

Vond je het intressant? Deel dit artikel
1 Reactie
  • Ron
    Geplaatst op 14:20h, 05 juni Beantwoorden

    En denk dat nog steeds heel veel sporters de ice procedure vergeten .
    Ook binnen vereniging vergeet men dit of is zelfs niet aanwezig .zou een boel ellende voorkomen

Geef een reactie